Αλληλεγγύη στην Κατάληψη “Αsilo” – Τορίνο

Στις 7 του Φλεβάρη η Ιταλική αστυνομία εισέβαλε και εκκένωσε την κατάληψη “Asilo” και μετά από πολιορκία 36 ωρών κατάφερε να συλλάβει 6 συντρόφ*ς με κατηγορίες βασισμένες στον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Ακολούθησαν πορείες και παρεμβάσεις στην πόλη με την συμμετοχή 100άδων αλληλέγγυων στην κατάληψη. Οι αντιδράσεις είναι τόσο έντονες ώστε το Κράτος αναγκάστηκε να καταφύγει σε μεθόδους, όπως έλεγχος ταυτοτήτων και απαγόρευση εισόδου σε μη κατοίκους σε όλη την περιοχή, εισβολή ΜΑΤ σε λεωφορεία για την παρεμπόδιση διαδηλωτών και φυσικά δεκάδες συλλήψεις με βαριές κατηγορίες.

Ανάμεσα στον πολύμορφο αγώνα των συντρόφων από το “Αsilo”, στα πάνω από 20 χρόνια λειτουργίας του χώρου, εμείς ως Σ.Σ.Α.Ε.Κ.Κ. θα θέλαμε κατ’ αρχήν να σταθούμε στους αγώνες αλληλεγγύης προς του μετανάστες και ενάντια στο τοπικό Κέντρο Κράτησης του Τορίνο (C.I.E.). Εμπόδιο στο σχεδιασμό του κράτους για αορατοποίηση των κρατούμενων αποτελούν οι μηνιαίες παρεμβάσεις των συντρόφων έξω από το C.I.E., η δημιουργία δικτύων επικοινωνίας με του έγκλειστους και οι δράσεις άμεσης αλληλεγγύης, όπως η φιλοξενία και στεγαστικές καταλήψεις σε όσους δραπετεύουν ή αποφυλακίζονται. Ο αγώνας αυτός έβαλε την κατάληψη στο στόχαστρο του φασίστα υπουργού εσωτερικών Salvini (με αρμοδιότητες ελέγχου της αστυνομίας), εκλεγμένο με ρατσιστικό/ αντιμεταναστευτικό λόγο.

Αναζητώντας τις υπόλοιπες αιτίες τις εκκένωσης, καταλήγουμε για άλλη μια φορά στην στενή συνεργασία κεφαλαίου – φασιστών. Δίπλα στον Salvini, η πολυεθνική του καφέ LAVAZZA (στην Ελλάδα πλουτίζει μέσω της COCA-COLA-Tρια Έψιλον), θέλει τον έλεγχο και την εξαγορά της περιοχής, καθώς εκεί θέλει να δημιουργήσει το θεματικό – τουριστικό της πάρκο. Η εκμετάλλευση της περιοχής είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου του δήμου του Τορίνο και πολυεθνικών (το οποίο οι σύντροφ* του «Αsilo” εμποδίζουν ενεργά) για την «ανάπλαση» των εργατικών προαστίων της βιομηχανικής πόλης. Το σχέδιο αυτό έχει ήδη επιφέρει περαιτέρω εξαθλίωση και απομάκρυνση από την πόλη των φτωχότερων εργατικών στρωμάτων (ντόπιων και ξένων μεταναστών). Για αυτό και το κεντρικό σύνθημα της πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη ήταν:
«ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΤΙΣΚΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ASILO
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΜΑΖΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Συνοτινισμός συλλογικοτήτων και ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης

About the Author: ssaekk

css.php